Geschiedenis

Mid 2006 kwamen de eerste geruchten over een verfilming van het boek van J.R.R Tolkien naar buiten. De eerste geruchten gingen over twee delen die verfilmd zouden worden door Peter Jackson die ook The lord of the Rings deel 1, 2 en 3 heeft verfilmd. Tot ieders grote verrassing werdt in november 2006 bekend gemaakt dat Peter Jackson niet zou meewerken aan deze twee hoofdstukken van het epische verhaal.

De voorbereidingen voor de verfilming van The Hobbit, J.R.R. Tolkiens voorloper van The Lord of the Rings, heeft een onverwachte wending gekregen. Ondanks eerdere berichten en de verwachtingen van velen zal Peter Jackson niet bij het project betrokken zijn. De Nieuw-Zeelander kreeg te horen dat zijn hulp niet gewenst is bij de twee films die in de planning staan: The Hobbit en een film die The Hobbit en The Lord of the Rings met elkaar moet verbinden.

In een verklaring laten Peter Jackson en zijn vaste schrijfster Fran Walsh weten dat de afwijzing te maken heeft met een financiële kwestie tussen het duo en New Line over The Fellowship Of The Ring. “This outcome is not what we anticipated or wanted, but neither do we see any positive value in bitterness and rancor. We now have no choice but to let the idea of a film of The Hobbit go and move forward with other projects.”

Eind 2007 blijkt het toch allemaal weer goed te komen en weet Peter Jackson toch weer de touwtjes in de handen te krijgen om de nieuwe filmreeks (van toen nog 2 delen) in elkaar te zetten als uitvoerend producent.  In Januari 2008 blijkt Guillermo del Toro klaar te zijn om de regisseur baan op zich te nemen. Begin Januari 2008 was ook de bekende staking van de scenarioschrijvers waar zo’n beetje heel Hollywood last van had. Daardoor was er nog niet begonnen aan het schrijven de scenario. Eind April 2008 is het dan Officieel The Hobbit zou uitkomen in 2 delen!

Op 16 oktober 20112 werd bekend dat Peter Jackson de twee films zou gaan regiseren na het het vertrek van del Toro omdat hij de Hobbit niet in 3D wou filmen.  Op 11 januari werdt uiteindelijk ook duidelijk dat de rol van Gandalf weer zou worden vervuld door Ian McKellen, dit bericht werdt door vele fans als positief beschouwen gezien de eerdere ervaringen van McKellen in The lord of the Rings. Snel zouden namen zoals Stephen Fry en Orlando Bloom (Legolas) volgen bekend van de Lord of The Rings trilogie.

Op dat moment waren de titels voor de twee films nog niet bekend, op 31 mei 2011 was er duidelijkheid over de titels. The Hobbit: An unexpected Journey en deel 2 The Hobbit: There and Back Again.

Op 21 december 2011 werd uiteindelijk de trailer uitgebracht voor de eerste van de (toen nog) 2 films. Op 30 juli 2012 werdt uiteindelijk duidelijk dat er geen twee films maar drie films werden gemaakt.

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>