Moet je voor the Hobbit the Lord of the Rings gezien hebben?

Een veel gestelde vraag die ik hoor is moet je voor dat je the hobbit kijk The Lord of the Rings hebben gezien. Een interessante vraag die je moet beantwoorden met de vraag hoe wil je naar de epische wereld kijken en deze beleven?

The Hobbit speelt zich chronologisch voor de drie delen van The Lord of the Rings af waarbij je je moet afvragen waarom ze dan niet eerder met The Hobbit zijn begonnen en daarna The Lord of the Rings. The-Hobbit-48-FPS

 

 

 

 

 

 

 

The Lord of the Rings is een film reeks die het verhaal vertelt over een jongen die een zware opdracht krijg en deze omwille van de welzijn van heel middle-aarde moet voltooien (het liefst met succes). Dat is an sich 1 verhaal die prima los te koppelen is van het verhaal dat in The Hobbit wordt verteld (zeker qua film). Het antwoord op de hoofdvraag die in alinea een is gevraagd is dus simpel te beantwoorden:

Wil je het verhaal chronologisch doorlopen, dan zal je The Hobbit eerst moeten bekijken en wachten op de andere twee delen van The Hobbit. Wil je een episch verhaal en hoef je niet alle informatie die er beschikbaar is voordat je de film gaat bekijken dan is het prima om eerst The Lord of the Rings te zien.

Daarnaast zijn er grote verschillen in de boeken. The Lord of the Rings is veel ‘zwaarder’. The Hobbit is meer een kinderboek die nu te leven komt in de Bioscoop omdat The Lord of the Rings een enorm succes was.

Share Button

Comments

comments

Dit bericht is geplaatst in Uitleg met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>